Monday, October 24, 2022

Strudel stout

Strudel stout (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeriliigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double", hinnang 4,09 punkti

Tootjainfo: "An imperial stout brewed with apple and Ceylon cinnamon, aged in apple brandy and XO Cognac barrels"

Väike lihtne pudel, mille vahakael mõjub ootusärevalt. Sildikujundus - hurrraaa - see on kujundus, mitte plätserdus! :D Napilt sentimeetrine tumepruun vahukiht taandub kiirelt kirmeks. Õlle värvus - ütleotsevaäljamust.

Aroom - see on nüüd jälle see kord, kus tuleb võtta aega. Või siis õigemini võtab see lõhn ise sinult seda aega. Sest see õlu hingab, lihtsalt aeglasemalt kui sina. Magus-vürtsikas, melassine ja õrnalt kaneeline, tammise sordiini all oleva alkohol.

Esmamekk - oppanaaa - see polegi nii tõrvaselt raske kui võinuks oodata. Magus-alkoholine-torkiv-hapukas ja veidi kohvine.

Keskmaitse - metalne, vaskne, happeline, alkoholine ja mineraalne.

Lõppmaitse - vaskuhmris peenestatud õunaseemned mustas rummis ja šokolaadikastmes kokakoolaga.

Järelmekk - tamm on seekord täis vasknaelu, alumiiniumrõngaid ja pronksmünte. Selle kõige peal, vahel ja ümber on koduse õunakompotiga segatud šokolaadiliköör

Friigikas. Kummastav ja kentsakas. Kuidas saab maailmas olemas olla kuiva likööri? Kuiva imp-stouti? Õun koos kaneeliga on selle joogi keha endaga kaasa viinud ja asendanud selle agressiivselt metalse survemeetmega.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment