Monday, October 10, 2022

Must Kuld Paper Mill

Must Kuld Paper Mill (Põhjala, Eesti) prk 0,33 l. alc 7,8 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb "Must Kuld Paper Mill", hinnang 3,86 punkti

Tootjainfo: "A special bersion of our Must Kuld Porter brewed with coffee from Tallinn's Paper Mill Roastery
IBU 30"

Väike purk, kohvile keskenduv sildikujundus. Tumepruun vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua, haakudes kenasti ja klaasiseintele. Õlle värvus - tõrvatilgakeskme must. Aroom keskendub ainult ühele toonile - see on KOHVI!

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-hapukalt kakaone, kohvine ja šokolaadine. Keskmaitse nihkub magusamasse ja veidi mandliga rikastatud kohvidesserdi maailma. Järelmekk astub magususe mõttes veel kolm sammu edasi, vaatamata mõrušokolaadi ja kuivatatud ploomi katsele seda veidigi vaos hoida. Järelmekk - kohvilikööris immutatud kohviküpsis, millele on puistatud 80% šokolaadi helbeid ... noh teate küll sellise taseme kakakokuivusega et muudab keele töntsiks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-hapukas-MAGUS-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Mõneti monokroomne, keskendudes peaasjalikult kohvile. Veidi ülemäärasesse magususse kalduv. Samas siiski terviklik ja kontseptuaalselt arusaadav jook - sellel kohviõllel on oma lugu rääkida ja roll täita! (vana Gambrinuse nõuandev sosin - paljud kunded küsivad šokolaadiseid õllesid, proovige seda teed ka minna)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment