Monday, October 24, 2022

Kuula

Kuula (Slowburn / Põhjala, Taani / Eesti) prk 0,44l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja hinnang 3,3 punkti

Tootjainfo: "Kuula is a collaboration beer brewed with Pohjala from Tallinn, Estonia. Our friendship goes way back and what better way to manifest this, than to create a beer together. They brought a bag of fresh spruce tips from the Estonian forests with them and we decided to brew a light sour beer with it mixing in a bit of heather honey from Læsø. A lemony and herbal summer refresher!
- Kuula means "to listen" in Estonian."

Keskmist kasvu purk, sildil on sumisev suvi :) Erkvalge vaht täidab ülepoole klaasi ja kaob aeglasel sahinal. Õlle värvus - kergelt kahjkjalt kollane. Aroom - hmmmm, kui keegi teeks kuusevõrsejogurtit, siis ilmselt nii see lõhnakski :) Või ei, kuusevõrsekeefiri!

Esmamekk on kerge kehaga ja mõõdukalt hapu. Keskmaitse - hapu, kuiv ja mõdulik. Lõppmaitse - oi see on lahe miksung ja müsting ja suveöine nõiavärk! Kollakasroheline maitsepilv, mis liidab mõdu, braggoti, metsa ja nurme ja kastemärja muru takkapihta!

Lõppmaitse - hapukas-mõrkjas, vaigune ja kanarbikune, tuuline ja vihmane. Järelmekk - kerge ja sahisev nagu jahe hommikune tuuleiil läbi õitsva kanarbiku

Geniaalne! Uskumatult geniaalne ja kirgas maitsemäng, mis annab täiesti kordumatu tunnetuse looduse värskusest jahmunud linnalapsest, kes vaimustub nii sääri paitavast kanarbikust kui õlgi puudutavatest vihmamärgadest kuuseokstest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment