Friday, September 4, 2015

7:45 Escalation


7:45 Escalation (CREW Republic, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: imperial IPA ja hinnang 92 punkti!

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "Hops: Columbus, Simcoe, Amarillo, Chinook.
7:45 clock in the morning, your friends are already gone, and now you want even the bartenders throw out because you're the last one at the bar again. But you want to continue to celebrate ... This beer we dedicate yourself, is always the last to go home while we have long been lying in bed. You're the hero of the night! Escalation since 1983!
IBU 83"

Väike lihtne pudel, seekord on kaelasildil ja korgil välgunool. Valge vahukiht täidab kolmandiku klaasist, olles väga püsiv ja kenasti klaasiseinu kaunistav. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom. Oi see on muhe, puuviljane ... õigemini puuviljakonservine, meenutades mangot ja ananassi. Ohjaa, täpselt suhkruvees loksuvaid ananassirõngaid!

Esmamekk on tihhhhe ja mõrkjas-magus, lausa kergelt mõrkja siirupi taoline. Keskmaitse ... oi see on MAITSE! Jeerum, see õlu on üllataja. Petlikult kerge välimusega aga sa sinder kui jõulise kehaga ... see puuviljakonservi võrdlus jääb seekord ilmselt läbivaks teemaks. Teate küll, see mida te aastavahetusel booli tehes ära kasutate. Misasja, te ei tee booli? Oikullakesed, seda lausa PEAB tegema, olgu siis aastavahetuseks või mitte. Sellele boolile siin on veidi ka valget rummi sisse suratud ning tulemus on otse oivaline!

Lõppmaitse muudab veidi oma olemust, tulles algselt tihkelt mõrkjalt siirupisuselt pisut kuivema, kuid mitte üks gramm vähem maitsetiheda poole peale. Mängu tulevad valge veini ja valge sõstra likööri elemendid, kuid lisaks ka kadakamarja ja õunaseemneid. Järelmekk on täis bravuuri ja veidi pehmekeelset seletust selle kohta, kuidas tegelikult on kogu viimase aja börsikõikumine sinu kätetöö ja üleülse tunned sa isiklikult Teda Ennast! Magus-vürtsikas kallistus möödvalt rinnakalt blondiidnilt paneb sind korraga aga igatsema voodit. Enda oma. Sest aeg on minna magama. 

Tihetihke kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika  buketiga Übertasandi rüübe. Üllataja mitmes mõttes, kuid eelkõige tuleb meelde jätta et kui tahad teha korralikku booli, siis sukruvees ananassirõngad on selle alustala! Mis see puutub õllesse? No vaat puutub. Aga las ta olla. Booli, rohkem booli. Ja õlut ja ananassi. 
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment