Saturday, September 26, 2015

Belgia jester

Belgia jester (Kastani, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Liigimääratlus: belgia/inglise pale ale?

Tootjainfo: "Belgia estririkas pärm aitas sel uue põlvkonna inglise humalal leida oma tõelise karakteri. Koostis humalad (Jester UK), odralinnased, vesi, pärm.
IBU 55"

Väike lihtne pudel, minimaalse esteetikaga sildikujundus. Valge vaht täidab üle poole klaasi, olles väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt porgandoranž. Aroomis sädeleb belgia pärm, pannes süljenäärmed millegi mahlase ja särava ootusel tukslema.

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja vürtsikas. Keskmaitse on võrratult mahlane, mõrkjas-vürtsikas, parimaid belgia heledaid eile meenutav ... lausa triplite kanti kalduv! Lõppmaitse pidulik hapukas-vürtsikas rüü katab mõõdukalt magusat põhiolemust, olles omal rõhutatult elegantsel moel suisa aadellik. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, väärikas ja samal ajal elevil ... nagu hea kasvatusega aadlivõsuke, keda esimest korda jahile kaasa võetakse.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Ohhsapagan kui mõnusalt see mängib su maitsemeeltega, pannes tahtma veel ühte lonku ja klaasi ja pudelit! Ingveriküpsised või midagi muud magus-vürtsikat täiendaks pilti veelgi luksuslikumaks.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment