Monday, September 21, 2015

Yin


Yin (Evil Twin, US/Taani) pdl 0,33 l. alc 10 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "This is one half of a Black & Tan. Not just any Black & Tan, but one where a toasted smug and hoppy fella get together to make a sublime Taiji balance. Mix the Yin & Yang together (or enjoy this profoundly evil Imperial Stout solo)."

Seletuseks - sama tootja Yang on imperial IPA. Segada neid kokku? No miks ka mitte!

Väike lihtne pudel, must-hall lakooniline sildikujundus. 

See, kuidas see õlu pudelist välja roomab, on vaatamist väärt. MUUUUST! No koleväga must vedelik lumpsub klaasi, eraldudes vaikselt tumepruuniks vahuks ja igimustaks tökatiks. 

Aroom. Ohjjjaaaa. See on jälle üks neid hetki, mil silm läheb ise vidukile ja näole ilmub totakavõitu naeratus. No võtke heaks või pange pahaks, aga võimsad joogid toovad mõnujudinad meeltesse ... samamoodi nagu hea kange värske kohv või tummiseks keedetud supileem või minupoolest kasvõi jõuliselt maalitud ilupildike või hingega kirjutatud tekst.

Esmamekk. Ehmm. See polegi niiiiii tökat nagu oleks võinud arvata. Tihe, jah seda küll. Kuid keelt seekord ära ei nikasta. Mediteeriv munk mõjub alati eemalt tõsisemalt kui ta tegelikult seda on ... sest no on ju vaja keset mõtiskelu sääsekupla sügada ja ennast veidi sirutada.

Keskmaitse muutub juba kõvvvasti tihkemaks, siukseks kuusetõrva ja kesköise taevakaare vahepealseks. Ole sa munk või mitte, aga Linnutee sügavat kuma ei suuda sa imetlemata jätta, ehkki tänapäeval on selleks vaja endast välja minna. Ma pean silmas oma tavalisest elukeskkonnast välja. Kuhugi mägikloostrisse näiteks. 

Lõppmaitse matab su mõneks ajaks enda alla. Ja kui välja laseb, siis tõmbab tagasi ja matab uuesti. Noh nii igavuse pärast või nii. Ega noid ju palju pole, kes Sihukese Lõppmaitse juurde söandavad tulla. Ja ju tal siis ongi seepärast igav. Sest ta on Raske! Mõru raisk. Ja raske. Magus ja mõru. Ja raske. Hmm, ma ei teadnuki, et suusatõrv võib nii maitsev olla.

Järelmekk muutub kuidagi ... kerglaseks? Peale kõike seda tankrasket vaheastet tehakse ratsukäik vasakule ja ... Ei, see oli eksitus. Päris-päris-päris järelmekk tuli lihtsalt hiljem kohale. Tõrv-marmelaad. Kas seda ikka tohib teha ja müüa?

RRRRaske kehaga. Mõõdukalt karboniseerunud ja marmelaadja paletiga. Mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-jabur-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga. MEGATASANDI RÜÜBE! Tõrv-marmelaadjas. Vahepeal jääb kuratlikult eksitav mulje, et see on kergeltjoodav kraam. ÄRA JOO SEDA KERGELT! Kui jood, siis mitte kergelt. Jestas. Ohtlik!!! Andke mulle tassike kohvi siia juurde!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment