Monday, September 7, 2015

Mutant Disco TQ


Mutant Disco TQ (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Toojainfo: "A very special version of the Mutant Disco White IPA, aged for months in tequila barrels"

Väike lihtne pudel, sildil Agaav, sidrunid ja veel nipet-näpet :) Sõrmepaksune vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva kuldne. 

Aroom. Ohhoo! See on nüüd küll mõnus, kas teate! Kui ette võib karta, et kas õlle ja tekiila segamine on ikka hea mõte ja kas viimane ei mata kõike muud, siis see aroomipahkav on väga meeldiv, mahe ja samas jõuline. MAgusakas-vürtsikas, toekas ja nii umbes kolmekordne võrreldes tavapärase õllega. Rosinad, ananass, punased apelsinid, pirnikompott, vanilje ja koorevenis. MARTSIPAN ... just see see on!

Esmamekk on keskmise kehaga ja jõuliselt magusakas-mõrkjas, kergelt keeleotsa raputav ja meeliköitev. Keskmaitse ... nurrrrrrr .... teeb Gambrinuse keel ja ringutab mõnuga, valmistudes maitsete mänguga kaasa minema. Magusaka nööri otsas ripub hapukas karvakera, iga kassipoja unistus. Merekivikesed ... teate küll need kirjus vaabas rosinad.

Lõppmaitse martsipanine mandlimekk saab suurepärase kaaslase vürtsika päikesekiire näol, mis klaasist pääsedes värvib mekkija põsed roosaks ja paneb silmad särama. Järelmekk annab juba tõepoolest teada, et kuskil on mängus ka tekiilatilgake, kuid see on pehmes vaniljepadjas peidus, nii nagu küüned kassikäpakeses. 

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse buketiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERRÜÜBE! Esialgu ettevaatlikuks tegev mõte sobitada tekiilat ja õlut on tegelikult suurepärase tulemusega. Martsipanitaolise algusega ja mõnusalt rohmakapoolse lõpuga jook ei jäta sind mingil juhul külmaks, soovitan see kindlasti ära proovida!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment