Monday, September 28, 2015

Witte lambic


Witte lambic (Mort Subite, Belgia) pdl 0,25 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic Style - Unblended" ja hinnang 34 punkti.

Tooatjainfo: "Mort Subite White Lambic is an unfiltered beer on the basis of spontaneously fermented Lambic. From the first sip tempts Mort Subite White Lambic with its beautiful sunny color, its accessible fresh taste, its fruity character and subtle aromatic nuances of coriander and curaçao (orange peel). A cool thirst quencher with a low, soft bitterness that will delight even the most demanding palate and like no other rhymes with resounding pure pleasure!"

Pisike pudelike, kummaliselt retrolik sildikujundus. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist, olles superpüsiv ja kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. 

Aroom on kuradima kummaline. Hernekommid limonaadis? Vahukommid Fantas? Magus noh, parfümeeritult magus!

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magus, kunstlikult banaanine ja apelsinine. Lõppmaitses tuleb esile mõrkjas toon, kuid ka see jääb veidra magusa varju. Järelmaitses tuleb sisse vähekese hapukat, peaaegu et päästes päeva.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga vääääääääga veider rüübe. No mis mõttes see lambic on? Noh olgu, teoreetiliselt ta ju on lambic ... aga minge metsa. Äärmisel juhul läheb ta leeb naistekana arvesse, kui mõnele naisele meeldib ülearomatiseeritud apelsini-banaanijook.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment