Wednesday, September 16, 2015

Lõuapoolik


Lõuapoolik (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0% vol. Liigimääratlus: porter.

Tootjainfo: "Viie linnase seguna valminud porter, mida on maitsestatud vanilje ning kuivatatud vaarikavartega. Mõruduse eest hoolitseb Northdown
IBU 37"

Väike lihtne pudel, sildil suursuuline suurmees :) Pruunakashallikas sõrmepaksune vahukiht püsib üle keskmise kaua. Õlle värvus - sügavpunane. 

Aroom. Jupstükk. See lõhnab kui üks tulease. Juba mahajahtunud, kuid ikka veel värske ahervare. Ilmselt on see olnud üks ait, milles hoiti ploome, vaniljet ja ürte. Mõnusalt mitmekihine lõhnataju, milles alguses mäekõrguselt domineeriv suits annab tasahilju teed leebematele magusamatele nootidele.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse - oijaajaa - see on üks suuuur lõuatäis suitsuploome vedelal kujul! Lõppmaitse on kergelt veinilik, hapukas-vürtsikas,väga meeldivalt keelt silitav ja soe. Järelmekis ... no võta sa nüüd kinni kas see on tootekirjelduse süü ... vaarikavars mõjub selgelt ja eredalt, tuletades meelde lapsepõlveaegseid raviteesid. Selle varre peale on aga lükitud kolm suur ja lihavat suitsutatud ploomi!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Oivaliselt paika timmitud suitsu ja muude maitsete tasakaal, suurepärane klaasike mida pakkudagi koos suitsuploomidega.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment