Tuesday, September 22, 2015

Setokene

Setokene (Wassalemma, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Liigimääratlus: APA

Tootjainfo: "Koostis: allkiavesi Kibunast, linnased, pruun roosuhkur, humal (N.Brewer, Goldings, Cascade), pärm, kadakamarjad."

Väike lihtne pudel, sildil rahvariides setokesed. Sentimeetrine valge vahukiht kaob üsna kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž merevaik.

Aroom on väga meeldiv. Eemalt kostab ninna pruuni suhkru kreemikas magusus, lähemalt nuuskides aga muutub see vaiguselt mõrkjas-vürtsikaks, lausa kergelt aniisiseks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja naksakalt mõrkjas. Keskmaitse tasandab esmast hammustust veidi magusama linnasega, kuid siputab samasse ka vürtsikat särinat. Lõppmaitse paneb aga juba tunnustavalt noogutama - sellel joogil on iseloomu ja nüansse ... nüüd leidub siin pisut ploomiveini ja killuke lagritsat, näpuotsada koorevenist ja sipsuke vaniljet. Järelmekk on vürtsikas-hapukalt mänguline, samas mõrkjalt tõsimeelne ... no sihuke paras setu et võta sa nüüd kinni mis tal plaanis!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Tõsi küll, APAst astub see jook stiilipuhtuse mõttes kaks-pool sammu eemale, aga see on mõnus suund kuhupoole otsinguis liikuda. Belgia pale ale, bitter, APA ja nn ürdiõlu on segunenud vahvas puntratantsus, millesse ühineks isegi rõõmsal meelel.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment