Sunday, September 6, 2015

Black Berry


Black Berry (Emelisse, Holland) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "fruit beer" ja hinnang 36 punkti.

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "The base is a wheat beer with yeast Bramling Cross and Munich. After the primary fermentation the Black Berries and Stevia added."

Väike lihtne pude, tehniline sildikujundus. Sõrmepaksune erkroosa vahukiht rõõõmustab silma ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - tuhmilt tumepunane. Aroom on ergule värvile risti vastupidiselt tuhm ja leebe, õrnalt moosine.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja tugevalt magus-hapukas. Keskmaitse on MAGUS ... võeh kui magus. Stevia ehk paraguai suhkrulehest ekstraheeritud magusaine mõjub nagu iga teine magustaja ... kleepjalt ja läilalt. Lõppmaitses pääseb magusaladestuse alt esile ka hapukust, kuid seda ei oskagi pidada marjaseks, sama hästi võiks see ka olla lihtsalt sidrunhappest. Lõppmaitse on mõrkjas-magus, ebameeldivalt keele külge takerduvalt sünteetiliselt magus.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-hapukas-MAGUS-mõrkjas-läila buketiga kummaline rüübe. Marjade kasutamise hea mõte on ära lörtsitud ersatssuhkru lisamisega. Ärge palun nii enam tehke!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment