Tuesday, September 8, 2015

Emelisse TIPA


Emelisse TIPA (Emelisse, Holland) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA" ja hinnang 95 punkti. Tõsi küll, tooja peab silmas "triple IPA"

Tootjainfo: "A massive Triple IPA, Brewed with Chinook, Simcoe, Cascade and Amarillo hops. White Labs WLP 001 yeast."

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Kreemika varjundiga vaht täidab pool klaasi, on superpüsiv ja tugevalt klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt päikeseloojangukuldne.

Aroom. Oisapoiss, see ON raske. Silo, heina, lillede, märgade lehtede, päikesekuumade kasepungade, kevadiselt konnadest kubiseva tiigi, mulluste õunte ja vana armastuse järgi lõhnab see kraam. Mõrkjas-magusakas, kummalisel köitev ja samas mõõdukalt pelutav.

Esmamekk on tihke ja sametine, soe ja toekas, veidi keeleotsa kõditav, magusakas-mõrkjas ja vaigune ning heinane. 

Keskmaitse. Sapühapüss. See lööb põlvini maa sisse. Või noh olgu, tammeparkettpõranda korral libiseb igatahes jalg korra vahakihil, sest nätakas on võimas. Seda rüübet peab proovima turvaliselt sügavas tugitooli istudes, sest vastasel korral võib võtta kogenamatuma mehepoja õõtsuma. Mõrkjas-vaigune, magus-mesilasvahane. Seedrikäbi vaik ja kuuseokkasiirup. 

Lõppmaitse. Eino mis te nalja teete. Mis lõpust saab rääkida, kui see maitsekoll alles tuure üles kruvib nagu kõrtsikakleja, kes alles peale kolmandat obadust korralikult üles ärkab ja ärplema hakkab. 

Järelmekk - see raisk on robustne tegelane. Kaval ja jõuline. Poolpurjus tegelase maski taga peitus tegelikult keelatud võtteid harrastav kakupunn, kes üritab teile kolmnurka sihtida, kuid ei pea paljuks ka põlvega õrna kohta äsamast. Hambaid jääb pärast põrandale üle nii ehk naa, pole ainult kindel kelle omad sest oma jao saavad ka kõrvalvaatajad.

Rämeraske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siirukleepja paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-MÕRKJAS-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-MÕRKJA buketiga KolKoleVõimas MEGARÜÜBE! Ei see ei tähenda nagu oleks tegu kõikide lemmikuga, kuid see maitsekogemus on Hullumeelselt Ogaralt Vägev. Vägijook sõna otseses mõttes. Vägivaldne õlu. Viige mind ära.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment