Saturday, September 5, 2015

Cuvee #4


Cuvee #4 (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Tõsi küll, tootja ise on sildile kirjutanud: "extra strong beer"

Tootjainfo: "Indigrients: water, malts (barle, spelt, oat), hop, honey yeast (top fermented & Brett). This is a blend of several of our beers barrel aged in all kinds of oak barrels."

Väike lihtne pudel, tehnilisena mõjuv sildikujundus. Vähene kreemikat karva vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - umbselt tume-tumepunane. 

Aroom. Ehhh, see tõotab olla midagi veidrat. Hapukalt parkiv ja vürtsikalt mõrkjas, tammine ja vaniljene, lagritsat ja tsipake mentooli on keegi loll kah veel lisanud. 

Esmamekk. Jebedi-jeee, misasi see on? Siirupjalt magusakas-hapukas, punase sõstra džemmi ja vürtsika hõõgveini kokkusegamine ei kõla just kuigi normaalselt. No aga kes see siis normaalset õlut ometigi joob? Õlut???

Keskmaitse. Niff-Niff ja Naff-Naff ehitasid vähemalt onnid, aga Nuff-Nuff tegi kohe veinikeldri. Ja hakkas selles õlut tegema! Välja tuli aga veinitarretis. Vedel marjaveinitarretis. Pohlapoeg ja karm karusmari. 

Lõppmaitse. No kas teid pole õpetatud, et toiduga ei mängita? Ja kas õlu pole mitte toit? Antud juhul on see igatahes abstraktne kunstiteos, millel pole kunstiga midagi pistmist. Ja õllega ka mitte. Pummeldi-pumm. Minu keel pole trumm. Aga mingit rütmi taob see suulihas küll, püüdes välja öelda: "ise oled loll".

Järelmekk. Vääks. Nominaeitea. Oma arust tead nagu õllest nii mõndagi, aga siis tuleb välja et. No ei tule välja. Mingit mõistlikku juttu ei tule. 

Et siis kokkuvõte või? Minge metsa. Kokkuvõte on õllede jaoks. See aga ei ole. Kokkuvõte. HULL ASI PUDELIS! Te olete hoiatatud. Aga sellesse võib armuda. Ärge üritage seda kodus järgi teha. Või kui teete, siis tooge tulemus KOHE vanale Gambrinusele!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment