Friday, September 4, 2015

Ball & Chain


Ball & Chain (de Molen / Sound, Holland / USA) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: smoked ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Smoked dubbelbock-ish.
Collaboration with Sound Brewery, Poulsbo, USA
IBU 26"

Väike lihtne pudel, tehnilisena mõjuv sildikujundus. Sentimeetrine kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane.

Aroom - suitsuvine voogab ninna juba meetrikauguselt. Nina lähemale viies tekib mõnusalt kummaline tajuhäire ... no justkui oleks kuskil läheduses lestakala suitsutatud :) Selline mõnusalt soe, suitsune ja isuäratav segu, et mõte hakkab kohe jooksma, missuguse suitsuahju juures seda tundnud oled. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukalt suitsune. Keskmaitse muutub jõuliselt magus-hapukaks, meenutades värskeid suitsuploome ja kergemat valget suitsukala. Lõppmaitse kaldub odraveinide maailma ... või kui nüüd väga hakkad mõtlema et see on doppelbock ... no siis jah, ainult et kohe ÜBERhea topeltoinas, mis on pealegi veel suitsuga õilistatud. Järelmeki hapukas-vürtsikas ja samas sametpehme suitsupadi kiigutab keele mõnusale unele, sosistades kõrva: "võta veel üks klaasike enne und!"

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-suitsune-magusakas-mõrkjas-suitsune-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Suitsulesta nimel, see on mitu õite mõnusat asja kokku pandud - korralik doppelbock ja kodune suitsumekk. Tulemus on sihuke, et siia kõrval polegi midagi vaja snäkiks pakkuda - suitsukala ja õlu ühes klaasis!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment