Tuesday, September 29, 2015

Mrs. Robinson


Mrs. Robinson (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "wheat ale", koondhinnet veel pole. Tõsi küll, tootja määratlus on "Raspberry wheat"

Tootjainfo: "Kerge nisuõlu ehtsate vaarikatega. Sisaldab odra- ja nisulinnaseid.
Pruulmeistri märkus: Erinevate asjaolude tõttu on vaadi- ja pudeli versioon natuke erinevad - vaadiõlu on vähem vaarikane ja pudeli oma rohkem."

Väike lihtne pudel, kräbukribu taustaga sildikujundus on seekord soojades toonides. Vaht paneb lausa muigama ... sihuke õrn titeroosa, mida õlle puhul eriti ei oota :) Õlle värvus - kirkalt punakas-oranž. 

Aroom. Teate see on kah titeroosa :) Selgelt äratuntav vaarikas on õõõõrn ja hõljuv nagu neiukese unistus. Tagaplaanile jääv nisu mõjub äraütlemata pehmelt, veidi mahlaselt ja rõõmsameelselt. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikas-hapukas. Keskmaitse ... vau ... nii õhulise lõhna puhul ei ootakski nõnna kärarikast maitset, see suisa kablutab tikk-kontsadel su keelel ringi, jättes maha mahlakalt vaarikase ja hapukalt nisuse sleifi. Lõppmaitse - ei noh, leebeks seda küll enam nimetada ei saa! Särtsakalt ja vürtsikalt mõjuv mahlakosk meenutab neid paljulubavaid, kuid enamasti sisutuid reklaame, mis lubavad mahlapommme - kuid see siin ongi suus mäslev mahlauputus! Järelmekis jõuab lõpuks kohale ka õllele viitav mõrkjus, kuid see vaid viib kogu eelneva pillerkaari kenasti tasakaalu.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, vürtsikas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBER-ÜBER-tasandi rüübe! "Mega"-tiitli ei omista lihtsalt selle eest et nisuõlle põhi jääb mahla-purskkaevu varju. Kuid ega see polegi teab mis patt. Jubekolehea on see jook igatahes. Kuivatatud banaaniviilakaid oleks vist päris mõnus siia kõrvale krõbistada.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment