Thursday, September 24, 2015

Maa õnnistus v2


Maa õnnistus v2 (JääraBräu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Liigimääratlus: hibiscus brett farmhouse

Tootjainfo: "L: pilsner, rukis, odrahelbed, nisuhelbed, hapestatud linnas. H: mosaic. P: belle saison, brett brux. X: hibiscus,
IBU 30"

Väike lihtne pudel, süngetes toonides sildikujundus, omapära lisab pudelikaela ümber mähitud takunöör. Naljakalt roosakas  vaht on õhuke ja mitte püsiv. Õlle värvus - hämune punakasroosa :) Aroomi põhi on mõrkjas-vürtsikas, kuid sellele lisandub hapukas mahlane nüanss. 

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse vürtsikas sädelus varjutab hetkeks muud toonid, kuid siis tuleb esile arooniamahla taoline veidi keelt parkiv nätsakas hapukus. Lõppmaitse süvendab arooniate söömise muljet ... suu tõmbub pool numbrit väiksemaks ja maitsenäsakesed üritavad heitunult sulguda. Kuid hilja, nad on kätte saadud. Järelmekk tuleb hetkeks esile meevaha taolise magus-mõrkjusega, kuid ka siin troonib mahlane ja parkiv kuivapoolne otsekohesus.

Keskmisest ehk tsiba kergema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Friigikas! Arooniamorsi taoline mõnus maitsekollike. Armas ja roosa sihuke :) 
-------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment