Monday, September 14, 2015

Täitsamees


Täitsamees (Muhu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "english pale ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Täitsamees pole sita pialt riisutud mees. Täitsamees saab hakkama kõigega, mida elu toob. Ta on nagu kirbe, tugevalt humalase maitsega kadakane hele õlu.
IBU 18"

Väike lihtne pudel, sildil pruulikojale omane Muhu kiriku kujutis. Valge vaht täidab üle poole klaasi ja püsib üsna kaua, haakudes mõnel määral ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne merevaik. 

Aroom on koduselt mõnus, kadakane mõrkjas-kirbe toon kõditab sõõrmeid ja karameljas magusus lisab pehmust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna kepsakalt magus-vürtsikas. Keskmaitse on magusakalt karameljas, leivane ja veidi koduõllelikult pärmine. Lõppmaitse on tihke, pisut veinine, kadaka ja kreeka pähkli nootidega. Järelmekk suristab korraks vürtsika nüansiga, siis aga tulvab üle keele karameljas ja vaigune tihkus.

Keskmise kehaga, keskmiselt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Maitsetihe ja kadakane, nagu üks õige saarerahva õlu peab tulema, eriti head meelt teeb see, et säärane tihedus on saavutatud üsna madala alkoholitaseme juures. Kadakamarjadega mooritud metssealiha tahaks tükikest!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment