Friday, September 4, 2015

Emelisse 2,5


Emelisse 2,5 (Emelisse, Holland) pdl 0,33 l. alc 2,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "low alcohol" ja hinnang 73 punkti.

Tootjainfo: "Low alc beer, just 2.5 % Alc. Top fermented and with a lot hops as aroma/late and whirlpool hops ( Warrior / Cascade / Simcoe )"

Väike lihtne pude, tehniline sildikujundus. Sentimeetirne vahukiht on mõõduka püsivusega ja kenasti klaasiseinale klammerduv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on magusakas, puuviljane, meenutades aprikoose ja veidi isegi kärjemett. 

Esmamekk on lõhnale risti vastu käiv, kerge kehaga ja tugevalt mõrkjas. Keskmaitse läheb lausa kergelt üle võlli oma mõrkjusega, kaldudes kibedasse poolde, kuid selle taga on tasakaalustavat linnasemagusat. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, greibilaadne. Järelmekk on kargel mõrkjas, õrnalt vürtsikas ja väga karastav.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga omamoodi võluv rüübe. Pisut ehk kibedapoolne, kuid mis nii lahja joogi puhul peamine - ta pole vesine, vaid piigem mõnusalt kosutav. Vürtsikilusse keeratud must oliiv oleks sobilik ampsuke siia juurde.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment