Sunday, September 27, 2015

Mootoriõli


Mootoriõli (Tanker, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: Black IPA., hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Heavy Metal Wakes the Beast! Beer dedicated to heavy metal band "Herald" new album.
IBU 150"

Lihtne väike pudel, pruulikoja tunnusmotiivisega mängiv must-puna-valge sildikujundus. Hallikas-pruunakas vaht täidab pool klaasi, olles tugevalt püsiv ja klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - tuhmpunase helgiga must. 

Aroom on räääänk. Must. Kõrvetatud linnased. Lagrits. Jämedalt jahvatatud saksa röstiga kohvi. Kadakaleib arooniatega. Mustsõstramoos, mis hakkab kohe-kohe põhja kõrbema. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja must. Või see et mõrkjas. Must-mõrkjas noh. Keskmaitse ... ohkurja ... MÕRU! Söetablett punasesõstra povidloga. Lõkkesse visatud kuuseoks. Ja kes see lollakas selle poolpõlenud kuuseoksa välja võttis, ära kustutas ja õlle sisse pani?

Lõppmaitse mõtleb et mida nüüd teha. Kas kutsuda välja päästeamet või on hilja? Sest no mis sa talle põlenud kadakapõõsast ikka näitad? Seda enam et suitsu siin EI OLE! Vat see on veider. Peaks ju olema? Aga pole noh. Kuid kogu see söestunud ja ülesmullitanud vaiguga kaetud tüvi ja mustunud kadamarjad - kõik see on olemas! Sinu suus olemas. Kah koht kus olla. 

Järelmekk. Vaata. Võtad sina rukkileiva viilu, katad selle punase sõstra povidloga. Ja siis pistad ahju. No kuni ikka kohe konkreetselt kõrbema hakkab. Siis lõikad selle tuletise suuuuure väitsaga tükkideks, raputad iga tükikese üle kõrvetatud suhkruga ja salmiaaki laastudega. Kirsiks paned aga kõige peale söetableti.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga FRIIGIKAS! Söetüki õlu. Retsept on lihtne: võta üks IPA ja leht söetablette. Mõru raisk. Need poisid on hullud. Tükk mõrušokolaadi päästaks päeva. Ja ka öö.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment