Sunday, September 13, 2015

Naparbier Aker


Naparbier Aker (Naparbier, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratus: "IPA" ja hinnang 94 punkti.

Tootjainfo: "MALTS: Munich, Dextrin, Pils
HOPS: Chinook, Centennial, Amarillo.
IBUS: 75
Aker, is our most daring Indian Pale Ale, we use enjoyable hops like Chinook, Amarillo and Centennial. Taste is exceptional, with a perfect bitterness balance. With only 6.7 ABV it’s a suitable choice for all the IPA beer lovers."

Väike lihtne pudel, pildil sünge sokk :) Valge sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv, kuid tugvalt klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. 

Aroom on üsna jõuline, murune, veidi magusakalt vahajas, meloni ja barbarissi nootidega. Sihuke rõõmus ja meeldiv ja päikeseline segu, mida nuusiks kohe pikemat aega. 

Esmamekk on keskmisest tihkema kehaga ja kräbedalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on heleda karamellise olekuga, puuviljaselt hapukas-magusakas ja veidi vürtsikas. Lõppmaitses võtab vürtsikas pool võimust, pannes keeleküljed kergelt helisema ja maitsenäsakesed kuljustena tilisema. Järelmekk on mahlane, mõrkjas-hapukas ja samas pehme, peaaegu sametine.

Keskmisest tihkema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERrüübe, mänguline ja mahlane IPA, mis rõhub pigem vürtsikale kui mõrkjale poolele. Jõuline, kuid samas väga ekrgelt joodav. Killuke grillitud kitsejuustu koos pirnilõiguga paluks.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment