Saturday, September 12, 2015

Kena


Kena (Pöide pruulikoda, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud. Tõsi küll, tootja on sildile kirjutanud: "island ale"

Tootjainfo: "Pisut udune ja samas nii kerge hele pruul. Puuviljane ja parajalt humalane mekk, eriti kena 10C juures.
Pruulitud valitud odralinnastest ja mitmest eri humalast, sisaldab pärmi. Pastöriseerimata.
IBU 25"

Väike lihtne pude, pruulikojale omaselt viltu kleebitud silt seekord rohekates toonides. Valge sentimeetrine vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - uduselt tumekollane. Aroom on hapukas, marjane ja kadakane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse on magusakas, ürdine, mesine ja martsipani nootidega. Lõppmaitse meenutab nt võililleveini või midagi muud ürdilikku ... kergelt isegi mõdu. Järelmekk on magusakas-hapukas, pirni- ja metsõunte kompoti sarnane. 

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga omapärane rüübe, mille liigitamine RB's IPA alla on küll äärmiselt kummaline. Mesine ja kadakane ja ürdine mõdusarnane jook - jah veidi kummaline, kuid siiski nauditav. Kuid IPA ei ole ta nüüd küll kohe mitte! Saaremaa koduõlle alla liigitumine oleks palju lihtsam ja õigem, kuid siis peaks ka kraade rohkem olema.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment