Sunday, September 13, 2015

Leffe Royale (Whitbread Golding)


Leffe Royale (Whitbread Golding) (InBev, Belgia) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian strong ale" ja hinnang 56 punkti.

Tootjainfo (google tõlke kaudu): ""High quality belgian blond beer, masterpiece from the master brewers at Leffe
Leffe Royale is a top-fermentation beer made from 3 different hop varieties. It provides the perfect balance between bitter and sweet."

Väike pudel, must-kuldne kuninglik kaelafoolium ja sildikujundus. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, olles vägagi psiv ning kaunisti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas-vürtsikas, kergelt suitsuse alatooniga. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-vürtsikas, justkui belgia õllede klassika, kuid vähese tavatu suitsuse, röstise lisanoodiga, mida pole varem belglaste juures kohanud. Lõppmaitse muutub täidlasemaks, linnaseliseks ja veidi veiniseks, meenutades tilgakese likööriga immutatud tordipõhja. Järelmekk on pehme, täidlane, röstitud täisterasepiku ja pisut kõrvetatud suhkrust tehtud kukekommi sarnane.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga vägagi heal tasemel ning pisut ebatüüpiline belglane. Tavapärase kerge ja kommisuhkruse mängulisuse asemel on siin rohkem täidlust ja küpsust, mis teeb ühest küljest joogi põnevamaks ... aga teisalt viib veidi balansist välja.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment