Wednesday, September 9, 2015

Emelisse DIPA


Emelisse DIPA (Emelisse, Holland) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA" ja hinnang 92 punkti.

Tootjainfo: "IPA - India Pale Ale - has lately been on the rise. This traditional extra hopped beer by brewers firmly underway. The Americans brew beers hopped over there so that once you remove the crown cork is revealed a mushroom cloud. Emelisse also venturing into this hopbom and with success, although extremely reserves Emelisse Double IPA perfect balance between fruity and bitter.
Hops: Chinook, Simcoe, Saaz
EBU 75"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasi, olles väga püsiv ning haakudes ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. Jeerum. Ma poleks iial arvanud et mulle seep niiväga meeldib. Lavendlilõhnane kätepesuseep! Ja see on kohe niiiiiiiiii hea seep, et hammustaks ühe suutäie!

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja naksakalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse uputab keele üle fenomenaalselt mahlase puuviljatsunamiga. Melon ja mango, aaloe ja seedrimänd, pomelo ja taruvaik. Uhhhhhhh see mõjub kui puhastustuli ja virvatuluke ühekorraga. Ehk siis ehmatab ja meelitab. Aga meelitab siiski rohkem.

Lõppmaitse seedriseemneke lööb vaigumeres lutsu ja surfab greibimahla lainetel. Kuldsete rosinate ja kuldreneti tihendatud päikeseline olek sulatab joonlaua vana ohvitseri seljas ning mõnuga laseb too end lääbakile korvtoolis, kiigutades end lapseliku lustiga ja kruttides mõõkjaid vuntsiotsi, pomisedes sinna juurde segaseid lausekatkeid, milles on arusaadavad vaid sõnad "India" ja "mesine vürts".

Järelmekk viskab kaminasse viimased käbid ja istub rätsepistes otse vaibale maha. No niiiiiii hea on siin praksumist kuulata ja silme eest möödunud aegu läbi lasta. Kõik need mered ja retked, sadamad ja kõrtsid, mehed ja laulud. Vana ohvitseri silm muutub niiskeks, aga see on vaid helgest härdusest. laseme nüüd eesriidel langeda ja jätame mehe üksi.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-MAHLASE-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBER-ÜBERTASANDI rüübe! Aroomi esmane kummaline seebine olek hoiab Gambrinust tagasi "MEGA"-termini kasutamisest, kuid üldmulje on siiski ulmeliselt meeldiv. Ei siia juurde ärge pakkuge muud kui intelligentset vestluskaaslast!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment