Sunday, September 27, 2015

Rukkilõikus

Rukiliõikus (Kastani, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6.9 %vol. Liigimääratlus: rukki-saison

Tootjainfo: "Rukis, USA päritolu humalad ja pärm sobitusid kokku just selliseks vürtsikaks koosluseks.
Koostis: odra ja rukkilinnased, humal ja pärm"

Väike lihtne pudel, minimaalse esteetikaga sildikujundus. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasi ja püsib superkaua. Õlle värvus - kirkalt tumekollane.

Aroom on hapukas-vürtsikas, saisonile omane, kuid selle kõrval hõljub mingi muu hapukas vine, mida ei oska esimese hooga haakida ei rukki ega õlletüübiga, pigem meenutab see mingeid veidi käärimaläinud marju.

Esmamekk on keskmise kehaga ja nõksakalt hapukas-vürtsikas. Keskmaitse ... see kaldub juba pigem farmhouse'ide poole, maalähedane ja veidi rõske, hapukas-mõrkjas ja veidi puidune. Lõppmaitse kõnnib aga lauda poolt tagasi puhta kambri poole, muutudes veidi saksikumaks, pannes ette heleda maniski ja ristlipsu. Marjane marmelaad ja vürtsitera kõrvitsamarinaadis. Järelmekk - voh siin tuleb jälle tagasi maahõngu ja lõpuks ka rukkileiva hapukat nätskust.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga Väga-väga heal tasemel rüübe, mis balanseerib saisoni ja farmhouse ale vahel (Gambrinus peab neid kaheks eri stiiliks) ning milles rukki-element jääb paraku üsna varjule. Rukkikrõbuskeid pehme ürdiseguse kitsejuustuga sobiks siia juurde pakkuda küll!

----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment