Monday, September 28, 2015

Punakuub

Puunakuub (Wassalemma, Eesti) pdl 0,5 l. alc 3,9 %vol. Liigimääratlus: bitter

Tootjainfo: "Allikavesi Kibunast, linnased, pruun roosuhkur, humal (Perla), pärm." Pai tootja, no niiiiiiiiiiiiiiii väikest kirja ei maksa ka harrastada. Gambrinus jättis oma silmad murdmata ning ei hakanud juttu punakuubedest ümber kirjutama. Aga kahju ju - te olete vaeva näinud ja selle teksti kirjutanud ... aga nüüd näed seda ei loeta :(

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, mille kaelas rippuv pitseritaoline toode ja vanamoeline sildikujundus jätavad väga hea mulje! Kollakas vaht täidab pool klaasi, olles ehitusvahuna püsiv. Õlle värvus - kikalt punakasoranž.

Aroom on hapukas, õunane, jättes mulje maltoosa kasutamisest?

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja jõuliselt mõrkjas. Keskmaitse on hapukas, õunamahla meenutav. Lõppmaitse mõjub veidi tummisemalt, kuid läbivalt püsiv õunane, seekord ahjuõuna taoline põhitoon mõjub ausalt öeldes kummaliselt. Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja üsna mõnusalt karastav.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga kummaline rüübe. Gambrinus on valmis kihla vedama, et siin on kasutatud maltoosat. Ei noh, ega rüübe sellest kehvaks muutu, oh ei, kuid ühetaoliselt õunaseks küll.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment