Thursday, September 17, 2015

Kaleidoskoop


Kaleidoskoop (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kolmekordselt kuivhumaldatud Mosaiik Vienna IPA eriversioon. Veelgi võimsam, aromaatsem ja mahlasem.
Humalad: Mosaic, Vic Secret, Motueka
Linnased: Vienna, Carared
IBU 70"

Väike lihtne pudel, sildikujundus on tuntavalt sarnane Mosaiiik omaga. Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne merevaik.

Aroom on kirbelt troopiline, rebasepuuri ja rosinavaagna, mangopüree ja metsmaasikate kirjumirju segasummasuvila. 

Esmamekk on keskmisest veidi tihkema kehaga ja näpsakalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse vajutab troopilise sõdurisaapa su keele sügavusse, lööb männiokkapüssi tääkipidi samasse kõlkuma ja asub ananassist endale uut kiivrit tegema. Lõppmaitse kaevab karamellist lahinglabidaga endale laskepesa ja viimistleb selle mustsõstralehtedega. Järelmekk on krõmpsuvalt mõrkjas-magusakas ... ohhhmiks neid maitseid peab siin niiiiiii palju olema? Ja miks-miks-miks muutub see järel-järelmaitse kuidagi vesisepoolseks?

Keskmisest pisut tihedama kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. Vana Gambrinus on segaduses. Omaette võetuna on iga element justkui lausa megahea ... aga kooskõla jääb kuidagi segaseks. Aga eks siin on küsimus juba ka eelnevalt ülikõrgetes ootustes. Kui oleks saanud seda õlut pimesi testida, ilma teadmata et tegu on Pühaste loominguga, siis ilmselt jauraks praegu kiita ja ülistada. Nüüd aga - tubli töö. Aga ... noh mis seal ikka. Tubli töö!
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment