Saturday, September 19, 2015

Firewheat


Firewheat (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,1 %vol. Liigimääratlus: herbal wheat ale.

Tootjainfo: "Firewheat on suvine nisuõlu, mis sisaldab angervaksa, põdrakanepit, valget mesikat ja raudrohtu. Nimi tuleneb põdrakanepi ingliskeelsest sõnast firweed.
Kasutatud taimed on ammu tuntud Eesti rahvameditsiiniss ning annavad õllele maalähedase maitse ning aroomi.
Linnastest on kasutatud Pilsner, Flaked Wheat ja Munich Wheat. Mõrudus on antud Nelson Sauvini ja raudrohuga. Virdesse lisati ka mett mis komplementeerib taimeõisikute enda mesisust.
IBU 16"

Väike lihtne pudel, sildil kaunis ürdikimp. Sentimeetrine valge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt helekollane. 

Aroom on magusakas-hapukas. Ja siis jälle magus. MAGUS. Sookailu läägevõitu magusus lööb eksimatult kõigest läbi. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse ürdine magusus saab juurde kena hapuka noodi, mis üritab üldise mesisusega võistelda ... ehkki mitte liiga edukalt. Lõppmaitses tuleb üsna selgelt esile raudrohu mõrkjus, mis mõjub isegi kergelt keelt parkivana, kuid jällegi magus foon kipub võimust võtma. Järelmekk on juba klaarim, hapukas-magusakas ja päris lõpus isegi kergelt vürtsikas.

Keskmise kehaga mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga kummaline rüübe. Omamoodi friigikas, kuid meelt mööda pigem magustoitlejatele. Hapu õuna viilakas siia kõrvale päästaks.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment