Wednesday, September 23, 2015

Imperial Stout (Samuel Smith)


Imperial Stout (Samuel Smith, UK) pdl 0,355 l. alc 6.0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "Rich, flavorful, deep chocolate color, scented and roasted barley nose. Complexity of malt, hops, alcohol and yeast."

Väike reljeefkirjadega pudel, fooliumkaelus ja valge-kuldne silt jätavad kokku väga elegantse mulje. Sõrmepaksune pruunakas vahukiht püsib mõningal määral. 

Aroom on mõnnnnusalt külluslik, magusakas, veinine, rösti ja kõrvetatud suhkru nootidega. Niimoodi lõhnab korralikult ettevalmistatud pidu :)

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse silitab sulni sametise paitusega su maitsemeeli, nagu tõmbaks sõbralik suur koer mauhti keelega üle põse. Lõppmaitse hapukas-vürtsikas pehmus meenutab suuuuurt ja pehmet piparkooki, sellist lapsepõlve unistuste kehastust. Järelmeki sametine tihkus toob silme ette suure ja raske kamina, mille sügavuses sütehunnik miilab vaikselt, täites kogu toa sooja kumaga, muutes varjud sõbralikult salapäraseks.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! "Mega" ei ütle ma vaid seetõttu et on kordades külluslikumaid sama stiili esindajaid, kuid asjana omaette on see kraam siiski luksuslikult nauditavav. 
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment