Thursday, September 3, 2015

Roundhouse Kick


Roundhouse Kick (CREW Republic, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: imperial stout ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo: "A quiet evening in front of the fireplace: Crackling wood, dancing flames – and then a kick straight to the face!
Roundhouse Kick Imperial Stout! Brewed for those whose taste buds can never get enough! A real malt and hop bomb – black as night and explosive as dynamite!
Hops:
Columbus, Tradition
Malt:
Pilsener Malt, Chocolate Malt, Crystal Malt,
Roasted Malts
IBU 71"

Väike lihtne pudel, lihtne sildikujundus, kaelaetiketil ja korgil kick-poksija. See tootja ajab ilmselt korgikogujad hulluks, sest igal õllel on ka oma kork! Kreemikas sõrmepaksune vahukiht püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt sügavpunane. 

Aroom on sulnis segu kahest stiilist. Siin on stoudi röstimõrkjust ja odraveini magusat küllust. Rauda ja sametit. Jõudu ja pehmust.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõuliselt hapukas-mõrkjas, magusa pehme kõrvaltooniga. Keskmaitse paneb seljaga sügavamale tugitooli kaevuma ning mõnusalt nurru lööma. Ohhhh jahh, see on kuidagi vanaaegne õlu. Siis kui mehed olid rauast ja laevad puust. Kui sadamakõrtsis telliti laud täis ja kutsuti kogu kõrtsitäis hea merereisi õnnistust jagama. Isegi vale-puujalaga kohmakas kerjus, ka talle viidi lihakäntsak ja kannutäis keelekastet. 

Lõppmaitse tõstab hääli ja tuju, paneb mehed siivutute laulude peale naeru möirgama ja naised edvistades nägu kätega katma. Kuid see pidu siin alles saab hoogu sisse, sest kohale saabub moosekand ning tammepõrand raksub raskete meremehesaabaste all. Magusad puuviljad naistele ja mõru naps meestele ning kõik on õnnelikud, sest vardas küpsetatud liha tuuakse üha uute liudadega lauale.

Järelmekk on mõrkjas kui järgmine hommik, kuid sellele ei mõtle praegu keegi. Hetkel valitseb keelel mõrkjusest üle tammine ja linnaserohke, vürtsikas ja soe mürgel, mille lõppu ei taha keegi näha. Eriti kõrtsmik, kes igaks juhuks juba eemaldab letilt pudeleid ja tõstab peenemad klaasid varjule. Teame neid meremehi!

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Õlu kui pidu ja pillerkaar, imperiaalse stoudi ja odraveini patusest kokkulangemisest sündinud tuletis. Klaasitäis vett on igati paslik siia kõrvale pakkuda.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment