Wednesday, September 9, 2015

Madruse mälestus


Madruse mälestus (MV kodupruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: english IPA

Toojanifo: "kui Taat veel madrus oli, siis tema kapten armastas närida mokatubaka asemel humalakäbisid. Taat armastas samuti humalaid, aga vedelamal kujul.
Linnased: Pale Ale, Crystal, Cookie. Humalad: Target, Challenger, East Kent Goldings.
IBU 60"

Väike lihtne pudel, omapärase kujuga tuhmkuldselt sildil purjekas. Sõrmepaksune kergelt kollakas vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. 

Aroom on ... ohhooo ... kas see on nüüd selle purjekapildi ja madrusejutu mõju ... aga see on on tõrvane! No naturaalne kasetõrv noh, mis ma teha saan! Pisut hiljem tuleb esile ka karameljat linnast, aga esmamulje on vägevalt lööv :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse ... jeebus ... tõrv kandub ka siia! Mõrkjas-hapukas, veidi vürtsikas, kärakas ja jurakas. Lõppmaitse. Olete te kindel et siia pole rummi lisatud? Hoirassaaa ja pudel rummi. Järelmekk tuleb hetkeks inglise eilide magusakasse karaskitaolisse maailma, kuid siis veab purjus madrus jälle oma tõrvaköie välja :)

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Tugevalt pakpoordi kreenis olev meremeherüübe, mille tõrvane kiiks võib olla küll kinni vana Gambrinuse madrusepeas, kuid see kiiks on võluv :) Käntsakas musta leiba ja head koorevõid ning mõni kristall jämedat meresoola - ega rohkem pole siia juurde küll vaja.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment