Sunday, September 6, 2015

Napar Hefeweizen


Napar Hefeweizen (Naparbier, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Ratebeeri liigimääratus: "German Hefeweizen" ja hinnang 94 punkti.

Tootjainfo: "MALTAS: Pilsner, Wheat.
HOPS: Citra and Sorachi Ace.
IBUS 25
Hefeweizen beer style with our signature touch of hops."

Väike lihtne pudel, sildil ammu surnud tirooli õllesõber. Sõrmepaksune helevalge vahukiht on üsna tugevalt püsiv. Õlle värvus - õrnalt piimjalt helekollane. Aroom on magus-mõrkjas, vähese hapuka alatooniga. Huvitav, aga koriandriaroom kuulub siiski belgia witbier'ide mitte saksa nisuõllede külge!?

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse toob sisse hapukat mõrkjust, meenutades poolküpset banaani. Lõppmaitse seguneb mõnusaimal moel tsitruseline ja lilleline komponent kahest superhumalast, lisaks pehme biskviitjas linnas ja muhe banaanikreem koriandriseemnetega. Järelmekk on vürtsikas, magusakas-mõrkjas ja toimekalt toekas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Tõsi küll, RB saksapärase nisuõllega see jook väga ei haaku, pigem on tegu moodse mängulise variandiga belgia nisuõllest, kuid tulemus on igatahes oivaline!
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment