Friday, September 18, 2015

Isa Anderson


Isa Anderson (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: kadaka-saison.

Tootjainfo: "Linnased: Pilsner, Vienna, Munich, CaraPils. Humalad: Northern Brewer, Goldings, Fuggles, Cascade. Belle Sasion. Lisand: kadakamarjad"

Lihtne väike pudel, sildil ... eee ... tulnukpreester? Valge vaht täidab enamiku klaasist, vajudes küll hõredaks, kuid olles väga pikalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldse helgiga merevaik. 

Aroom on väga võluv. Hapukas nagu saison olema peab. Mõrkjas-vaigune kadakamarja lisand muudab selle hapukuse aga sügavaks ... salapäraseks ja köitvaks. Ehkki tinglikul intensiivsuseskaalal ühest kümneni oleks see ehk 3-4, kuid raske on nina klaasist välja võtta ja maitsmisega edasi liikuda. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja siidiselt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse .... ohhh see on lihtsalt hunnitu! Pehme, sametine, hapukas-magusakas, veidi võõrapärane ja üha uuesti ja uuesti neelatama panev. Vaigune ja pihlakane, niimoodi võiks maitsta džinnivaadis laagerdunud pihlakavein. Järelmekk viib mõttepildi ränama kummalise võõra järele ... esmane süngus annab avab ennast hoopis meeldivas, vaimustavalt intelligentses ja mõistvas vormis. See tulnukpreester teab rohkem kui sa suudad oma elueal raamatutest kokku ahmida. Kuid õnneks ei kalla kõiki oma etteteadmisest fatalistlikke teadmisi su peale välja, vaid laseb ikka oma inimlikul moel eksides ise edasi liikuda.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGAtasandi rüübe! Oi paganalik jumal ja jumalik pagan. Asju ja teadmisi ja kogemusi tuleb ikka kokku segada, siis selgub et kõik seniteatu on vaid lävepakk edasi astumiseks. Seda rüübet pruugitakse ilmselt tähelaeva käigushoidmiseks. Omal diskreetsel kui sügaval moel ei jäta ta ilmselt kedagi külmaks.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment