Wednesday, September 30, 2015

One Way TripHell


One Way TripHell (Brewfist, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "abbey tripel", hinnang 77 punkti.

Toojainfo: "Malti: Pilsner, Munich, White Candy Sugar. Luppoli: Mosaic, Sterling, Centennial."

Väike lihtne pudel, sildil istub keset leeke kuraditar :) Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on mõõduka püsivisega ja aahkub ka klaasiseinte külge. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom mõjub kui belgia triplite klassika - magusakas ja vürtsikas, omamoodi sädelev.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Ahh kui mõnus ja pealetükkiv see on ... justkui kassipoja mänguhood, kes aga ei oska veel oma küüsi õigel ajal sisse tõmmata. Keskmaitse muutub magusakamaks, kõrvetatud suhkur ja vääähene aniisine sutsakas löövad hingeväravad valla ja panevad muhelema. Lõppmaitse maheneb, mõrkjus taandub, andes teed veinisematele nootidele ... mille lööb aga prõmmdi uperkuuti humalane vaigusus. Järelmekis lööb meie kasske veelkord kõik toidunõud uperkuuti, viies magusad ja vürtsikad mänguasjad hambus ülemisele riiulile.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Belgia IPA! Superhea belgia IPA - see peaks olema joogi liigimääratllus ning kõik asuks oma kohale. Siia kõrvale võiks pakkuda kreemjuustuga täidetud pisikesi marineeritud paprikaid.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment