Thursday, September 3, 2015

Sierra Nevada Stout


Sierra Nevada Stout (Sierra Nevada, USA). pdl 0,33 l. alc 5,8 %. Ratebeeri liigimääratlus: stout ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Silver Medal Winner, Great American Beer Festival, Stout 1988, 1989. Sierra Nevada Stout is a creamy and full-bodied example of this traditional style ale. Very dark and very rich, the Stout displays a pronounced roasted flavor.
Finishing Hops:Cascade
Bittering Hops:Chinook
Beginning Gravity:16 Plato
Ending Gravity:4.5 Plato
Malts:Two-row Barley Malt, Caramel Malt, Black Malt, Dextrin Malt
Yeast:Top Fermenting Ale Yeast"

Väike õlakas pudel, pruulikoja tüüpsilt seekord pruunides toonides. Pruunakas vaht täidab pool klaasist ja püsiv väga kaua, jättes ka kena vahumustri klaasiseintele. Õlle värvus - väga tume pruunakaspunane. Aroom on leebepoolne, röstine ja kakaone. Kummaline soolakas kõrvaltoon pole üldse mitte halb, kuid paneb imestama.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukalt külluslikumaks, tuues sisse kuivatatud kirsse ja tumedaid rosinaid. Lõppmaitse on kreemine, metalse kõrvaltooniga, kuid mõnusalt šokolaadine. Järelmekk on kuivapoolne ja mõrkjas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga vägagi heal tasemel rüübe. Ausalt öeldes ma ei saa küll aru, kuskohast see 94 punkti tuleb. 60-70 oleks täiesti aus hinne. Hea, seda küll. Aga mitte NIIII hea.
---------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment