Tuesday, September 15, 2015

La Divine


La Divine (Silly, Belgia) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian strong ale" ja hinnang 67 punkti.

Tootjainfo: "Abbey style top fermentation beer. Colour: Amber colouring 35 EBC. Ingredients: Water, pale ale malt, caramel malt, aromatic malt, sugar, yeast, Kent hop, hallertau hop. Density: 9.5% ABV 19° Plato. Packaging: 33cl Apo bottle, 25l barrel. Drinking temperature: serve between 7 and 10° C. Storage: very long time under normal storage conditions. Taste comments: Its sweet and velvety aroma leads us to a pleasant hop and woody taste. It releases a very fine, bitter even smoky and alcoholised taste at the back of the mouth."

Väike lihtne pudel, sildil kellatorniga kabelike. Sõrmepaksune kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on kommiruhkrulikult magus nagu üks belgia kange hele õlu peabki olema.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas, keeleotsa vaikselt närivalt alkoholisoe ja mänguline. Keskmaitse on magusakas-vürtsikas, tuntavalt alkoholine, kuid see on nii mõnusalt peidetud Merekivikeste-taolisse kommimaitsesse, et rosinad välguvad ja karamell-koorik prõksub. Järlemekk toob esile põnevalt puiduse mõrkjuse, muutes üldmulje tublisti väärikamaks. Järelmekk on karmipoolselt mõrkjas-alkoholine, rohmakapoolne ... kuid siis tuleb taas esile leebe ja naeratav rosin, mis kõik heastab.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga vastuoluline rüübe. Ühelt poolt on tegu belgia kangete kloostriõllede klassikaga, mis on üks aus ja lihtne kraam, teisalt aga häirib suts liiga esiletükkiv alkohol. Pehme kreemine juust siia kõrvale leevendaks selle teravuse ja muudaks kogupildi palju nauditavamaks.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment