Thursday, September 17, 2015

Blanche de Silly


Blanche de Silly (Silly, Belgia) pdl 0,25 l. alc 5, 0 %vol. Ratebeer huvitaval kombel ei tunne seda õlut ... kuid eks ta nisuõlu ole.

Tootjainfoga on kah keeruline. Miskipärast ei leia toodet ka tootja enda lehel, kuid ühelt vahendajalt saab sellise infi: "The Blanche de Silly is a beer blanche from the opalescent color with hints of coriander and orange peel."

Pisike pudelike, traditsionalistliku kujundusega valgel sildil istub keegi kodanik kaksiratsi vaadi seljas. Sentimeetrine vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - õrna heljumiga helekollane.Aroom on mõrkjas, vaigune koriandriseeme lööb kõik muud lõhnad üle. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse muutub magusakamaks, väheke on aimata ka apelsinikoort. Lõppmaitse vürtsikas koriander võistleb korraga üsna pehmelt tihkeks muutunud nisuga. Järelmekk on hapukas-magusakas, mõnusalt keelepära paitav ja veidi taganurkades helisev.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe. Belgiapäraste nisuõllede klassika. Pakkuda heas seltskonnas koos mereandidega.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment