Sunday, September 20, 2015

Ära Aja IPA


Ära Aja IPA (Matsalu, Eesti) pdl 0,33 l. acl 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: IPA, hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Peamiselt on tegemist veega. Maitseks sai lisatud humalaid. No natukene suhkrut ka. Ikka sellist naturaalset- värskelt jahvatatud teraviljast. Ja eks ta on veidi seisnud ka- enne villimist üks kolm nädalat. Aga mis veega ikka juhtub onju.
IBU 61"

Ehhee, lugege see tootjakirje ikka läbi eks :)

Muuseas, pilootversiooni kirjeldust saab vaadata siit. Eks ma loen ise ka pärast, vaatame kuidas asi muutunud on.

Väike lihtne pudel, punakais toonides sildil kotkas. Sõrmepaksune kergelt kollakas vahukiht on mitte kuigi püsiv, kuid kenasti klaasiseintele nakkuv. Õlle värvus - kirkalt kuldpunase helgiga merevaik. 

Aroom on asjalikult intensiivne. Esmaplaanil lehvib vängepoolne mustsõstraleht (loe: rebasepuuri lõhn), selle taga leidub üleküpsenud tikreid ja ananassikonservi. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mõnusaimal moel puuviljane, pirnikompoti ja omas mahlas ananassid + tilgake seedrimändi. Lõppmaitses võtab võimust vaigune pool, segades seda vürtsika pihlakamarmelaadiga. Järelmekk on muhedalt mõrkjas-magusakas, veidi vürtsikas, külmavõetud pohlade ja kuivatatud pihlamarjade segune.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidja paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Igati korralik IPA, mis rõõmustab humalajahtijat, kuid ei peleta ka algajat. Pakkuda koos grillitud köögiviljadega.
------------
pilt isetehtud
-----------
tuleb tunnistada, et pilootversioonist on see jook samm tagasi. tublisti joodavam sai see tulemus küll, kuid humalahull pool Gambrinuses jääb ebalema.

No comments:

Post a Comment