Sunday, February 16, 2014

Aooni

Aooni (Yo-Ho Brewing Company, Jaapan). prk 0,35 l. alc 7,0%. liigimääratlus: IPA. Ratebeer pakub 72 punkti, beeradvocate 78.

Tootjainfo: "Indo No Aooni ehk “India sinine deemon” Selles õlles on kasutatud tavalisest üllest 1,5 korda rohkem humalaid ning 3 korda rohkem linnaseid – kus humalate greibimõrudus on tasakaalustatud linnaste kogukama kehaga. Asama mäe mineraaliderikas vesi annab lisaks mõnusa kuiva järelmaitse."

Väike sinistes toonides purk. Valge vaht täidab üle poole klaasist, muutudes kiirelt suuremulliseks, kuid püsides üpris visalt. Aroom on kirbelt magus-mõrkjas, mesine ja mullane, mandariinide ja värskelt kooritud paju lõhnaga. Õlle värvus - klaarilt kuldoranž merevaik.

Esmamekk on keskmise tihedusega ja mõrkjas-mandariinine. Keskmaitse muutub vaigusemaks ja leivasemaks, kirbelt rummised toonid segunevad ürtide vürtsikusega. Lõppmaitse pargib pisut keelt, olles pajuoksa ja võilillejuure vahepealne. Järelmekk on vürtsika tajuga, meenutades muskaatpähklit ja seedrimänni seemneid.

Keskmise kehaga, kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusa-vürtsikas-mõrkja buketiga jõuline rüübe. Sobilik pakkuda koos kreemja vänge hallitusjuustuga.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment