Wednesday, February 5, 2014

Smoked Porter 2008

Smoked Porter 2008 (Alaskan, US) pdl 0.65 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: "american porter".

Tootjainfo: "The dark, robust body and pronounced smoky flavor of this limited edition beer make it an adventuresome taste experience. Alaskan Smoked Porter is produced in limited "vintages" each year and, unlike most beers, may be aged in the bottle, much like fine wine."
Ratebeer pakub 99 ja beeradvocate 93 punkti!!!

Lihtne suurepoole pudel, tumedates toonides sildil põhjapõtrade figuurid. Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist, olles üle keskmise püsiv ning jättes klaasiseintele kenasid jälgi. Õlle värvus - tumepunaka helgiga must. Aroom pahvatab juba avades poole meetri kaugusele, meelitades portveini ja ploomide lõhnaga. Lähemalt nuuskides lööb ninna aga hoopis kirbem suitsune ja lausa suusatõrvane toon.

Esmamekk on suitsune, talvise metsalaagri ja vanaaegsete puusuuskade ning present-telkide hõnguga mõrkjas-kirbe. Keskmaitse leebub, tuues kohale suuuuure pangetäie suitsuploome ja liuaga suitsuliha. Järelmekk on aga kui hümn robustsevõitu gurmaanlusele - talupoeglikult suitsutatud rammus rulaad, mis on ahjus üleküpsetatud ploomide ja suitsujuustuga. Järelmekk paneb lausa silmi sulgema ja unistama sõpradest ja suitsusaunast, lõkkesuitsust ja väligrillist, pikast ja pimedast õhtust ning vaid sõprade vahel võimalikust luksusest - mõnusast vaikimisest!

RRRaske kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga geniaalselt paigas tasakaaluga ja samas nii hurmavalt suitsuse ülemvõimuga KOLOSSAALNE rüübe! Toitu siia kõrval pole vaja, ausõna!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment