Saturday, February 1, 2014

Blitzkrieg

Blitzkrieg (Ösel Beer, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6-7? %vol (pruulmeistril on ununenud see sildile kanda). Liigimääratlus: stout.

Tootjainfot pole

Lihtne väike pudel, tõeliselt "käsitsi tehtud" silt, kuna see on käsitsi välja lõigatud! Pruunakas vaht täidab üle poole klaasist ning on tugev ja püsiv. Õlle värvus - tume punakaspruun. Aroom on puuviljane, banaanine ja rosinane, biskviitjas ja karamelline nagu puuviljakeeks.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-vürtsikas. Keskmaitse muutub tihkemaks, köhasiirupiselt vürtsikaks, lausa kergelt sädelevaks - siin oleks kui tilgake eukalüptiõli ja killuke aniisi (tegelikult on see küll kadakamari, mis kogu efekti annab). Lõppmaitse pehmeneb, andes teed ümarale ja täidlasele karamellistunud ahjuõunale, millele pealepuistatud vaniljesuhkur on kergelt pruunistunud. Järlemekk on pehme ja lai kui vanakooli vatitekk, pannes suulae surisema ja keele alumised servad nurruma.

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga ÜBERRÜÜBE! Kui siia veel mingi nipiga hapukamat nooti sisse põimida, siis saab juba rääkida megatasandist. Pakkuda koos rosinakeeksiga.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment