Friday, February 14, 2014

Pühadeporter 12 Kuud

Pühadeporter 12 Kuud (Saku, Eesti). pdl 0,5 l. alc 6,9 %vol. Liigimääratlus: porter. Ratebeeri hinnangul on
see ... khmm ... "Aldaris Porteris Ekskluzīvais", mis on hindeks saanud 53.

Tootjainfo: "12 kuud laagerdunud porter"

Keskmises suuruses reljeefmustriga pudel, mille sildikujundus väärib kiitmist! Kakaopruun vaht moodustab sõrmepaksuse väga püsiva kihi. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroom on meeldivalt puuviljane ja veinine, kuivatatud kirsside ja õige väheke suitsutatud mustade ploomide laadne.

Esmamekk on keskmisest raskem ja magusakalt puuviljane. Keskmaitse on sametjane, sõstraveini ja rosinate laadne, veidi mandlite ja lagritsa nüansiga. Lõppmekk muutub veidi tihkemaks, õrnalt kohviseks ja mees laagerdunud mustade ploomide taoliseks. Järelmekk on ootamatult kiire kaduma, jättes vaid üldise magus-vürtsika mälestuse.

Keskmisest raskema kehaga, õrnalt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga vägagi nauditav balti porteri tüüpi rüübe. Kui siia oleks veel hapukat nooti juurde tuunitud, siis tunnistaks selle kahtlemata überõlleks! Siia juurde soovitaks pakkuda piparkooke või hoopis hapendatud kapsast!

--------
pilt siit

1 comment:

  1. Minu arvates see ei ole sama õlu kui Aldarise 12 kuud vana Ekskluzīvais. Olen mõlemat mekkinud ning Aldarise oma oli märksa magusam ja karamellisem. Kontrollida paraku enam ei saa.

    ReplyDelete