Wednesday, February 19, 2014

Vaksali stout

Vaksali stout (Vaksali pruulikoda, Eesti). pdl 0,5 l. alc 9 %vol. liigimääratlus: vürts-stout.

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Munich II, Chateau Classic, Special B. Tšillipipar, Kuuseokkad. Humalad: Cascade, Challenger, Põlendmaa. Pärm SafBrew T58. IBU 57"

Keskmine pudel, puna-must silt (millelt väikese kirja väljalugemine on tõeline silmamõrv!). Pruunakas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhmilt punakasmust. Aroom mõjub raskepäraselt ja vürtsikalt, meenutades ülekõrvetatud kohviube.

Esmamekk on keskmisest sutsu raskema kehaga ja magus-vürtsikas, tšilli hakkab mõju andma kohe algusest peale. Keskmaitse mõjub karamellsiirupiga tembitud kohvijoogina, mille ümara oleku vormistab kenasse raami mõõdukas tšilline teravus. Lõppmekk paneb keele mõnusalt surisema, paitades ühest küljest kohvisaiakesena, samas torkides vürtsika grillvorstikesena. Järelmaitse taandub pehmeks ja leebeks karameljaks elamuseks, mille vürtsikuse tase on piisav, et meeles olla, kuid mitte muid nüansse mattev.

Keskmisest raskema kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERRÜÜBE! Siia juurde sobiks pakkuda teravas marinaadis kanatiivakesi või grillvorstikesi.

-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment