Friday, February 14, 2014

La Téne

La Téne (Celt Experience, Inglismaa). pdl 0,5 l. alc 3,3 %. liigimääratlus: bitter. Ratebeeris pole veel
koondhinnet ja 83 beeradvocate'i jaoks on ta tundmatu.

Tootjainfo: "Great balance of spice with dry-hopped pineapple aromas. Grounds where belief and spirit were born. An Iron Age culture named after the archaeological site of La Tène on the north side of Lake Neuchâtel in Switzerland."

Õlakas pudel ja must-punane minimalistlik sildikujundus. Helevalge vaht täidab 90% klaasist, vajudes aegamisi, kuid jäädes siiski vägagi kohevaks. Õlle värvus - kuldkollane. Aroom on mõrkjas-magus, murune ja ananassikoorene.

Esmamekk on väga kerge ja mõrkjas. Keskmaitse lausa üllatab - et nii lahjas õlles võib niiiiiiiiiiii palju maitset leiduda!?! Mõrkjas-magus, puuviljane ja vaigune ... no tõepoolest, bitteri nimi on igati õigustatud! Lõppmaitse natukese leebub, tuues sisse hapuka sõstranüansi. Järelmekk on kuivapoolne ja pikalt mõrkja kargusena püsiv.

Väga kerge kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapu-mõrkja buketiga Überrüübe! Ühekorraga väga kerge ja jõuline ja kuiv ... üllatav kraam. Siia juurde pakuks rammusamat soolakamat juustu.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment