Sunday, February 16, 2014

Imperial India Pale Ale Nelson

Imperial India Pale Ale Nelson (Mikkeller, Taani). pdl 0,33 l. alc 8,9%vol. liigimääratlus: topelt-IPA. Ratebeeris pole veel koondhinnet, beeradvocate ei tunne seda jooki üldse.

Tootjainfot on väga vähe, sildilt leiab vaid lisaks traditsioonilistele komponentidele ka kaerahelbed ... mis on jällegi Mikkelleri puhul tavapärased.

Lihtne väike pudelike, rohekas-lillakal sildil kannab selle seeria tüüp-daam pea peal hiiglaslikku humalakäbi. Valge vaht täidab üle poole klaasist, olles superpüsiv. Õlle värvus - õrna hõljumiga oranž-kuldne.

Aroom ... ooooo Odin, aita nüüd siis sõnu leida! Räme ... see on kindlasti õige. Aga mismoodi räme? Mnjah, veidike kassi- või rebasekust? :) Aga ärge arvake et see peaks kohe halb olema! Sool, oliivid, tuhk, nahaparkimine ... mis veel? Adruvallid mererannal. Ahjamuidugi, üleküpsenud, peaaegu et käest ära minev ananass kah veel!

Esmamekk on tihkepoolne ja intensiivselt magus-mõrkjas. Keskmaitse paneb käsi murdma ja tooli peal hüplema ... see on jube laks vastu keelt, ma ütlen. Jubedalt ja vängelt hea, kui sa oled humalafriik. Ei, FRIIK! F-R-I-I-K!!! Mango ja greibi ristsugutis, mis on jumalavallatu hullu teadlase laboris jalad alla kasvatanud ning läinud vetikaid sööma ning soolatud oliive peale haukama.

Lõppmaitse sunnib arvama, et hull teadlane pole üksi, sest tal on abis vähemalt sama hull botaanik, kes kasvatab vetik-humalaid. Ja täiesti nupust nikastanud õllepruul, kes siukest kraami kontsentreeritult pudelisse topib. Troopiline konservpuuviljakokteil on blenderis segamini lastud ja siis saatanliku irvituse taustal pudelisse nõristatud, ma ütlen!. Järelmaitse kannab endaga pikkade varrukatega särki, et seda ogaraks pööranud õllefriigile selga aidata ning rahunema suunata - peale seda klaasitäit kaotavad igasugused muud joogid mõtte. Noh vähemalt tänaseks õhtuks :)

Raskepoolse kehaga, kleepjavõitu paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas buketiga KOSMILINE RÜÜBE! See ei ole normaalne, ma kordan, see ei ole normaalne! Gambrinus arvab et kui seda oleks talle esimese õllene introdutseeritud, siis oleks ilmselt kõik edasine ära jäänud. SEESUGUST kraami tohib pakkuda vaid padupõrunud humalahulludele!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment