Wednesday, February 26, 2014

Pride (The Sinner Series)

Pride (The Sinner Series) (Amager, Taani). pdl 0,5 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus - imperial stout. Ratebeer
pakub 98 ja beeradvocate 85 punkti.

Tootjainfo: "We thought about this for a long time: what kinda beer would give us the utmost feeling of pride in The Sinner Series? Well, if you know Amager Bryghus you already know that Imperial Stouts have a special place in our hearts. So “Pride” simply had to be an Imperial Stout. What is special about this take on the style is that we boiled the h… out of it. Actually we boiled it for 6 hours, making for a richer and fuller version. We would never dare calling this the perfect Imperial Stout - that would be taking pride way too close to hubris! But we hope you enjoy it nonetheless. We’re not proud to be sinners, but at least we’re open about it…

Brewed from Pale Ale, Wheat, Crystal, Black, Chocolate malts and roasted barley, hopped with Zeus and fermented with an American yeast strain."

Keskmist mõõtu lihtne pudel, sildil kujutatud kaetud silmadega tegelast, kelle käte külge on kinnitet veidrad terad ... kas see siis ongi uhkus? Piimaga kohvi karva vaht täidab pool klaasi, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - minimaalse tumepunase helgiga must. Aroom on leebepoolne, meenutades kohviube, kuivatatud leiba ja kuivatatud kirsse.

Esmamekk on raskepärane ja magus-võrgutav-vürtsikas. Keskmaitse üllatab tugeva vürtsikusega, kõnetades mekutajat vanilje ja kaneeli, vähese aniisi ja kardemoni tilgakestega, üldiselt aga laiutab keelel mustjas ookean roidunud rahulolu. Lõppmaitse paneb suisa ohkama ... mäherdune jõuline karukallistus! Kuivatatud kirsid ja pirnid ja virsikud on ligunenud portveinis ning kastetud šerriglasuuri ja siis serveeritud hõbekandikul otse voodisse. 

Lõppmekk sunnib Gambrinust tagasi vaatama oma rikutud noorusaegadele ning õlgu kehitades küsima - kas seeee lurr, mida toona sai õlle pähe ohjeldamatult tarbitud, on väärt kasvõi poolt klaasikest seesinast rüübet? Ilmselt mitte ... või siiski ... igal ajal on omad kiiksud. Järelmaitse keeldub keelelt lahkumast, lüües maitsenäsakeste vahele üles oma telklaagri, kallates ümbruskonna täis kohvilikööri, šerrit ja portveini ning puistates peale Kuuba sigarite tuhka.

Uhhuuuu kui raske kehaga, tigukleepja paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-magusa buketiga MEGARÜÜBE! Dessertõlu ülevõlli mõõtmes. Siia juurde tuleb pakkuda midagi ... hmmm ... aga miks mitte lonks kuratkanget kohvi?

---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment