Saturday, February 8, 2014

As Follows

As Follows (Stillwaters, USA) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Liigimääratlus: belgia kange hele eil. Ratebeer pakub hindeks 97 ja beeradvocate 91 punkti!!!

Tootjainfo: "an eschatological ale.. big, bold, hoppy, and gold. built sturdy enough to withstand the apocalypse."

Lihtne väike pudelike, süngetes toonides kirju silt (ilmselt see peaks siis olema apokalüptiline). Helevalge kahe sõrme laiune vahukiht on suuremulline, ent suhteliselt püsiv. Õlle värvus - õrna hõljumiga kollane. Aroom on jõuline, tajutavalt alkoholine ning troopiliselt puuviljane ... neid puuvilju on nii palju, et raske on näppu millelegi isegi peale panna, kuid sidrun ja konservpirn tulevad küll meelde.

Esmamekk mõjub üllatavalt kergena sellise kraadi juures ning leebelt magus-hapukas-vürtsikas. Keskmaitse paiskab aga keelele taas sellesama puuviljavaagna, mida juhib sidrunidžemm ja järgneb konserv-ananass. Lõppmekk annab tunda veidi mesisemaid noote, mängides IPA mõrkjuse ja belgia tripel-õlle vürtsikusega. Järelmaitse ... pigem tuleks öelda järelõhetus on rosepipra ja kardemoni toonidega, veidi puidune ja tähelepanu rööviv.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga Überrüübe! Siia juurde tuleks pakkuda midagi vürtsikat ja magus-hapukat, nt taipärast seapada.
------------
Pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment