Wednesday, February 5, 2014

Kloostri taga metsas

Kloostri taga metsas (Ehte käsitööõlu, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Belgiapärane humalarohke hele eil. Linnased: Pilsner, Vienna, Cara Pale, Caraplus ja Melanoidiin. Humalad: Simcoe, Amarillo, Mosaiic ja Chinook. Pärm: Wyeast Abbey ja Safale T-58. IBU 60"

Lihtne väike pudel, roheline metsane sildikujundus.Valge vaht täidab pool klaasi ning on üpriski püsiv. Õlle värvus - klaarilt tumedapoolne kuldne. Aroom on meeldivalt mõrkjas, puidune ja ... tolmunud ... meenutades vanamoelist mööblit, mis on linaõliga immutatud.

Esmamekk on tihkepoolne ja mõrkjas-magus, greibine ja pisut õline. Keskmaitse muutub veelgi tihkemaks ja jõulisemaks, süveneb greibitoon ja lisandub eukalüptine nüanss. Lõppmaitse hakkab taaskord meenutama vana mööblit, mille õilsat väärispuidust pinda, nikerdatud sambaid ja rihveldatud klaasidega uksi on aegade jooksul kaetud eri vaikude ja õlidega. Järelmekk viskab juba sisse väääga põnevat puuviljast odraveinilikku nüanssi, soendades maiustaja hinge ja keha.

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ning samas kleepja paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Siia juurde võiks pakkuda vürtsikaid marineeritud kurgikesi.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment