Thursday, February 6, 2014

Limon Soleado

Limon Soleado (Alari pruul, Eesti). pdl 0,5 l. alc 4,5 %vol. Liigimääratlus: hele lager?


Tootjainfo: "Limon Soleado sisaldab Cerveza tüüpi õllele iseloomulikke maisihelbeid. Õlle maitse ja aroom on tugeval tsitruseline, millele oma panuse annavad Cascade ja Centennial humalad. Maitses domineerib kerge ning värskendav sidrun."


Lihtne keskmises mõõdus pudel, helekollane sidrunimotiiviga silt (kiiduväärt on õllekirjelduse lisamine). Sõrmepaksune vahukiht püsib suhteliselt hästi. Õlle värvu - uduvinega kuldkollane. Aroom mõjub kui värskeltpressitud või -kooritud greip ... ehkki see greibisus on kuidagi ülevõlli-võimas ning magus, mõjudes lausa kunstlikult.

Esmamekk on väga kerge, lausa vesisepoolne ja hapukas. Keskmaitse muutub tunduvalt mõrkjamaks, kõneledes pomelo või punase apelsini keeles. Lõppmekk maitseb juba kui suhkrustatud apeslsini- või sidrunikoor, maisi magus ümarus võtab kohati sidruni üle võimust. Järlmaitse kaob üsna kiirelt, jätts maha mõrkjas-hapu värskuse.

Väga kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-mõrkja buketiga kerge rüüpeke. Suvel kuuma ilmaga ning külmkapist võetuna oleks see suurepärane värskendaja. Kõrvale võiks pakkuda sidrunikeeksi.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment