Sunday, February 2, 2014

Lendav Hollandlane

Lendav Hollandlane (Parno katselabor-pruulikoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: nisubock.

Tootjainfo: "Nisu, Pilsner, Vienna, helvestatud oder. Apelsinikoor, koriander, kardemon, kaneelikoor. Tettnanger, Cascade."

Lihtne väike pudelike, punasel sildil ratsutab noorhärra sea seljas :)  Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist, olles suuremulline ja kärsitu. Õlle värvus - uduselt tumekuldne. Aroom paneb suunurki tõstma mingis mõnusas äratundmisrõõmus ... see lõhnab kui ... kodusauna keriseruum! Kadakane saunakibu ja üleskuumenenud haavalaudis, eukalüpti-viht ja koduõlu - no mis sa hing veel tahad ;)

Esmamekk on tihke ja magus-vürtsikas. Keskmaitse mõjub torkivalt vürtsikalt ja kannab endas küpseid banaane ja virsikuid. Lõppmekk muutub kleepjalt hapukaks, õunte ja kuivatatud jõhvikate, nisulinnaste ja röstitud kaerahelveste taoliseks, vürtsikat stritslit meenutavaks. Järelmaitses viskab ootamatult kergeid valge šokolaadi nüansse koos kuivatatud kirssidega, see on jõuline ja kauakestev kõditus keelepäral.

Raske kehaga, kleepja paletiga, magus-vürtsikas-magus-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Siia juurde pakuks vürtsikama loomalihaprae külmi viile.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment