Sunday, July 10, 2016

N'Ice Chouffe


N'Ice Chouffe (d’Achouffe, Belgia). pdl 0,75 l. alc 10%. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "N’Ice CHOUFFE is a strong, brown beer that will warm you in the depths of winter. Spicy (thyme and curaçao) and tinged with hops, this is a very balanced beer. N’Ice CHOUFFE is an unfiltered beer which is refermented in the bottle and in barrels"

Kopsakas pudel, sildil kaks päkapikku talvise lõkke ääres. Kollakas vaht vurtsab alguses pudelist välja, täidab üle poole klaasist ja jätkab seejärel pudelist visa väljaronimist. Õlle värvus - hõljumiga kastanine punakaspruun. Aroom on tulvil kuivatatud puuvilju, magusakas ja veidi uimastav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Paganama mõnus ja sõbralikult pehme. Sõbralik ja ergutav. Keskmaitse kaigub kui kontsaklõps kirikupõrandal - siin peaks ju liikuma mungad pehmetes sussides, aga näe hullu, keegi klõpsib pihitooli poole, nägu vürtsikas-pitsilise looriga kaetud. 

Lõppmaitse sume ja sensuaalne hääl ajab vaese mehe võre taga hullllumise äärele, seda enam et vestluse sisu ta ju edasi rääkida ei tohi. Kiriklik-erootiline kuuldemäng, võiks asja kohta öelda ... niivõrd servani täis tumedaid puuviljaseid naudinguid on see karikas! Järelmekk õhetab kui kirikust väljuva isendi nägu ja kael tiheda loori taga ... eks oli ju kogu see jutt suuresti väljamõeldis, aga poolhääli unistamine on ju niiiii meeldiv, eriti kui tead et sinu sosin kedagi hullutab.

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsik buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Belgia kangete õllede äärmuslikult hea näide, tänu oma vürtsikusele ka väljuv "kvaliteetselt igav" kategooriast. Pakkuda koos samas õlles hautatud jänesega.
--------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Söögi osas leiab lingi retseptile siit: http://www.achouffe.be/en/beers#n-ice-chouffe Hea tulemuse saavutamiseks vajalik mõningane kogemus ja keskmised oskused köögis toimetamisel.

    ReplyDelete